Термін подачі заяв на аукціон щодо оренду Житнього ринку подовжать, пише міський голова Віталій Кличко.

За законною процедурою оголосять про нові торги, до яких потенційні інвестори матимуть максимальний за законом термін для подачі заяв – 25 днів до відкритого аукціону. Раніше оголосили про мінімально допустимий термін їх подачі під час дії воєнного стану – 5 днів.

Умовою оренди є збереження функціоналу й продовження роботи ринку, коментує Кличко. Серед вимог до орендаря – реконструкція критої будівлі, зокрема і її даху, і ремонт інженерних комунікацій.

   

18 березня 2024 року на Національній електронній біржі опублікували оголошення про аукціон на оренду понад 11 м² площ Житнього ринку. У межах угоди орендар за власні кошти повинен провести капітальний ремонт або реконструкцію ринку, зокрема, полагодити дах, інженерні мережі. Аукціон проведуть 25 березня. Депутатка Київради Євгенія Кулеба зазначила, що звертатиметься до міського голови Віталія Кличка з проханням ініціювати перенесення торгів.

Шеф-кухар й активіст Євген Клопотенко, який виступав за збереження Житнього ринку, висловив занепокоєння, що обʼєкт навмисно доводять до занепаду, щоби потім перетворити на «черговий бездушний ТРЦ» чи висотку-мурашник. Він закликав усіх, хто переймається долею ринку, взяти участь у конкурсі.

Редакція The Village Україна запитала й директора київського комунального підприємства «Житній ринок» Ігоря Цеханського про аукціон й оренду ринку.

   

Раніше редакція The Village Україна через повну хронологію історії за десять років показувала, що відбувається з Житнім ринком.

Обкладинка й фото: Facebook-сторінка «Житній ринок»