Архітектурне бюро GA представило концепцію реконструкції публічного простору біля «Рейтарська Circle». Співавтор проєкту Влодко Зотов розповів про те, як планують поліпшити простір, передає «Хмарочос».

На подвірʼї простору планують встановити металеві паркани, які захищатимуть зелені насадження, а також допоможуть подолати проблему хаотичного паркування. А на вʼїзді поруч із «Рейтарська Circle» хочуть зробити автоматичні стовпчики. Також для машин передбачили проїзд шириною три з половиною метри, а для служб доставки – два метри.

Автори проєкту пропонують створити «живу стіну» на будівлі поліклініки, яка розташована поруч, і продовжити стіну на сусідні будівлі, зокрема на «Рейтарську Circle». Виноград кріпитимуть на металеву конструкцію, яку розмістять на невеликій відстані від стіни. На подвірʼї висадять дерева й квіти.

Щоб вирішити проблему зі сміттям, баки, якими користуються заклади поруч, хочуть заховати в деревʼяні контейнери з розсувними дверима, а зверху висадити зелень. Крім того, пропонують встановити на подвірʼї сортувальну станцію.

Автори проєкту хочуть, щоб цю частину вулиці озеленили, оновити покриття тротуарів і встановити антипаркувальні стовпчики. Оскільки реконструкцією вулиці має займатись місто, вони сподівається, що міська влада дослухається до порад архітекторів і врахує їх під час планування.

Наразі проєкт є лише концепцією, якщо її реалізуватимуть, то наступним кроком буде створення робочих креслень, додає Зотов.

 

Архітектурна студія Balbek Bureau відновить модерністську будівлю колишньої поліклініки спілки письменників на Рейтарській у Києві. Після завершення робіт у шестиповерховій споруді хочуть відкрити комплекс сфери гостинності, зокрема одеська компанія Toki об’єднає в ній пекарню, галерею, лекторій, апарт-готель і бістро.

Модерністська будівля колишньої поліклініки спілки письменників на вулиці Рейтарській уже протягом кількох років має нового власника, але продовжує стояти законсервованою. Редакція The Village Україна розпитала нове операційне керівництво будівлі й архітектора, як може змінитися зразок модернізму й чому це спричинило конфлікт.

Фото: архітектурне бюро GA