Міський голова Віталій Кличко пообіцяв відсторонити від посади очільника метрополітена Віктора Брагінського після журналістського розслідування Bihus. Info.

UPD. Очільник Київського метрополітену Віктор Брагінський написав заяву на звільнення. Його обов’язки тимчасово виконуватиме головний інженер метро Віктор Вигівський, повідомляють у КМДА.

Віктор Брагінський очолює метрополітен протягом десяти років. Замість амбітних планів розбудови й розвитку – недобудоване метро на Виноградар і розірвання контракту з підрядником, аварійний стан окремих ділянок і закриття станцій синьої гілки, зазначають журналісти.

Редакція Bihus. Info вивчила декларацію Брагінського й підрахувала статки родичів очільника підземки. Він має дві однокімнатні квартири (одна з них коштує два мільйони в новому ЖК), дачу на Київщині та вживаний позашляховик Toyota Land Cruiser.

Його мама, Віра Брагінська, десять років тому передала доньці свій бізнес із пошиття спецодягу. На пенсіонерку оформлені дві двокімнатні квартири в ЖК White Lines, кожна з яких коштує від 10 мільйонів гривень.

Крім того, колишня дружина Ольга Брагінська будує дачу в елітному селі Козин (ділянка коштує 760 тисяч доларів) і має двокімнатну квартиру по сусідству з квартирою Брагінського в ЖК «Річмонд» за три мільйони гривень. Сестра очільника метро купила в нього ділянку на Київщині з великою націнкою (за два мільйони гривень, хоча ділянка коштувала вдесятеро дешевше).

Також, за даними журналістів, підряди від метрополітену отримують люди, близькі до Віктора Брагінського.

Після публікації розслідування Віталій Кличко заявив, що відсторонить Віктора Брагінського від виконання обовʼязків очільника метро, якщо той сам не напише заяву про звільнення. Далі, за словами Кличка, оприлюднені факти перевірятимуть правоохоронні органи.

Обкладинка: Віктор Брагінський