В Оболонському районі приберуть стихійне кладовище домашніх тварин на озері Йорданському, на схилі з боку Оболонського проспекту, пише ГО «Почайна».

На кладовищі залишать поховання тварин, але приберуть бетонні, гранітні й пластикові надгробки, окрім тих, що у формі квітників. Поруч із ними висадять дерева й кущі, кажуть в організації.

Тих, чиї домашні улюбленці поховані на кладовищі, просять прибрати надгробки до неділі, 17 березня. Їм також пропонують обрати рослину, яку вони хочуть посадити на цьому місці. Пропонують, зокрема, сумах різновиду спірей (невисоке дерево), бузок, жасмин, багаторічні квіти й форзицію (невелике дерево із жовтими квітами).

Рослини на місці надгробків висаджуватимуть з 14 до 17 березня. Їх надасть КП УЗН Оболонського району. Коли підростуть, рослини можна буде прикрасити стрічками чи дзвониками, кажуть в організації.

Якщо можливості приїхати немає, пропонують надіслати фото поховання й також обрати рослину. На певний час надгробки залишать на спеціальному майданчику поруч, кажуть в організації. 

Обговорення щодо стихійного кладовища домашніх тварин проводили ще у 2021 році. Тоді думки людей розділилися, утім, згідно з чинним законодавством, залишити його й дозволити далі розростатися не можна, кажуть у «Почайній».

   

Редакція The Village Україна розповідала, яким може бути екологічне прощання з твариною, замість коробок з-під взуття й стихійних кладовищ, разом із командою Fluff Above, які випустили «естетичну урну» для зберігання праху тварин.

Обкладинка: ГО «Почайна»