Лондон передаватиме автомобілі Україні замість утилізації, повідомляє офіс мера міста Садіка Хана.

Ідеться про автівки, які не відповідають екологічним вимогам ULEZ (Ultra Low Emission Zone). Лондонці зможуть віддати авто на гуманітарні й медичні потреби українців і натомість отримати грант. Програма почне діяти з 15 березня.

Транспортний департамент Лондона (Transport for London) передаватиме автівки в Україну через благодійну організацію British-Ukrainian Aid. Зокрема, Лондонська служба швидкої допомоги планує передати Україні 50 списаних «швидких».

На програму утилізації офіс мера виділив 210 мільйонів фунтів стерлінгів. Вона має спонукати водіїв переходити на більш екологічні види транспорту.

   

ULEZ, або зона наднизьких викидів, – це територія в Лондоні, де з транспортних засобів, які не відповідають екологічним вимогам, стягують плату на основі стандартів викидів.

   

У червні Київ безкоштовно отримав від Латвії 66 автомобілів, які конфіскували в пʼяних водіїв. «Ми можемо реалізувати конфісковані в пʼяних водії автівки, продавши їх, здавши на перероблення або розібравши на запчастини, однак ми бачимо, що вони були би кориснішими для народу України», – пояснив голова комісії з оборони, внутрішніх справ і запобігання корупції Раймондс Бергманіс.