У Києві впродовж 2023 року висадили понад вісім тисяч дерев, майже 80 тисяч кущів і понад шість мільйонів квітів, більшість з яких багаторічні, повідомляє директор департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний.

У місті облаштували близько 30 ділянок без скошування, а також 25 осередків з декоративними луками. Понад 185 тисяч дерев «оцифрували», найбільше – в Деснянському районі. Крім того, у Києві почали створювати український переклад європейських стандартів догляду за деревами й впроваджувати їх.

Департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА схвалив 15 клопотань щодо створення у Києві обʼєктів природно-заповідного фонду місцевого значення.

Підземну ділянку русла річки Либідь розчистили й вивезли майже три тисячі кубометрів сміття. У місті також встановили ще два датчики вимірювання радіаційного фону, які працюють в режимі онлайн.

Крім того, департамент передав на утилізацію понад два мільйони ламп від «Укрпошти» в межах програми з обміну ламп розжарювання на LED-лампи.

   

Читайте інтервʼю The Village Україна з головою управління екології та природних ресурсів КМДА Олександром Возним про вертикальне озеленення в Києві, підрахунок дерев міста, проблему скошення газонів, вплив війни на довкілля й «сміттєву реформу».

обкладинка: департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА