Незаконний нерегульований перехід облаштували на вулиці Січових Стрільців у Києві, повідомляють «Пасажири Києва».

Перехід облаштували навпроти ресторану «Аляска» за домовленістю представників закладу й патрульної поліції, коментують активісти.

За їхніми словами, підрядники ресторану нанесли розмітку на дорозі і встановили знаки, а працівники комунальної служби демонтували частину паркану за вказівкою поліції. «Виявляється, «телефонне право» в поліції Києва працює ефективніше за будь-які норми, робочі наради й громадські обговорення», – коментують активісти.

За організацію дорожнього руху в місті, відповідно до законодавства, відповідає міська влада, яка розробляє схеми ОДР, а не патрульна поліція, яка їх лише погоджує. А нерегульований перехід через дві й більше смуг в одному напрямі можливий лише з острівцем безпеки, пояснюють в організації.

Водночас поліція вже не перший рік відмовляється погоджувати організацію наземного переходу біля станції метро «Університет» і на перехресті вулиць Скоропадського й Великої Васильківської, кажуть активісти.

UPD. Щодо облаштування незаконного нерегульованого переходу на вулиці Січових Стрільців призначили службове розслідування, повідомляє заступник начальника патрульної поліції Олексій Білошицький.

   

У 2024 році в Києві облаштують п’ять наземних переходів, обіцяних у 2023 році.
Ідеться, зокрема про перехід між вулицями Вадима Гетьмана й Олекси Тихого, а також вулицями Костянтинівською й Верхній Вал.

Наземні переходи через бульвар Шевченка до станції метро «Університет» і між вулицями Великою Васильківською й Скоропадського знову не погодила патрульна поліція.

Обкладинка й фото: «Пасажири Києва»