ЮНІСЕФ створив серію відеороликів «Гратися і не боятися» для подолання стресу в дітей 2–6 років під час повітряних тривог, повідомляє «Платформа розвитку дошкільнят». 

У межах проєкту створили десять коротких епізодів для вихователів і батьків про те, як відволікти дитину від переживань, допомогти їй заспокоїтись і навчити випускати негативні емоції. Розповідають також, чим зайняти дитину, коли батьки самі дуже втомлені й не мають ресурсу і як навчити дітей гуртуватися в кризові моменти. 

Серед іншого, створили пісню «Я і ти», яку можна використовувати для руханок, а також рекомендації й плакати для щоденної підтримки ментального здоровʼя дошкільнят. 

До створення проєкту долучилися також співачка Світлана Тарабарова, психологиня Світлана Ройз й експертка дошкілля Соломія Бойкович у межах ініціативи Першої леді України з упровадження Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?»

   

Як на психіку дітей впливають нічні обстріли і як знизити їхню тривогу, редакція The Village Україна запитала психологиню фонду «Голоси дітей» Тому Придатко.