Лютий став другим найтеплішим місяцем столиці у рейтингу після 2002 року, повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

У лютому середня температура повітря Києва становила 2,9°С, що на 5,2°С вище за кліматичну норму. Також впродовж місяця зафіксували вісім температурних рекордів.

Найхолодніше у Києві було 20 лютого, коли мінімальна температура становила до -3,8°С. А найтепліше – 29 лютого, тоді максимальна температура досягла +12,1°С, оновивши температурний рекорд для цього дня.

 

У світі 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостережень згідно зі звітом Європейської служби зі зміни клімату Copernicus. «Безпрецедентні» температурні рекорди у 2023 році почали фіксували з червня. Найтеплішими місяцями були липень і серпень. Попереднім найтеплішим вважали 2016 рік.

Також 2023 рік став другим найтеплішим за всю історію спостережень у Києві. Першим найтеплішим роком у місті за майже 150 років спостережень був 2020 рік.

   

Температуру повітря за останні 20 років у Києві і Львові проаналізували «Лун Місто» за допомогою штучного інтелекту, щоб дізнатися, чи справді в українських містах підвищується температура.

Фото: Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського