Активісти створили петицію щодо збереження будинку Ісаака Грубера на Прорізній замість будівництва офісного центру. 

Памʼятку архітектури хочуть передати під будівництво офісного центру з підземним паркінгом ТОВ «Златовлад», ідеться в петиції. Його повʼязують з колишнім капітаном і тренером збірної України й віднедавна головою Української асоціації футболу Андрієм Шевченком.

Активісти закликають відкликати проєкт цього рішення як такий, що суперечить вимогам Закону України «Про охорону культурної спадщини». Також хочуть зобов’язати власника будівлі укласти охоронний договір на пам’ятку й провести її реставрацію.

У 2014 році дві сусідні будівлі, що також є пам’ятками, вже передали ТОВ «Златовлад». За десять років від об’єктів культурної спадщини залишили лише фасадні стіни, а внутрішню дворову частину розчистили для нового будівництва, кажуть активісти.

Петицію можна підписати за посиланням.

   

Під загрозою опинилися три історичні будівлі на розі Прорізної й Володимирської в Києві. Землю під ними планують продати приватній компанії для «реконструкції» під офісний центр із магазинами, рестораном і підземним паркінгом. Активісти кажуть, що за угодою може стояти ексфутболіст, колишній капітан і тренер збірної України й віднедавна голова Української асоціації футболу Андрій Шевченко. Редакція The Village Україна пояснювала, що відбувається.

Обкладинка: «Мапа реновації»