П’ять наземних переходів, які обіцяли облаштувати у 2023 році, облаштують цьогоріч у Києві, повідомляють «Пасажири Києва». 

У 2023 році міський голова Віталій Кличко у відповіді на петицію зазначив про облаштування девʼяти наземних переходів, що продублють підземні, упродовж 2023 року. Утім, лише два з них реалізували.

Ідеться, зокрема, про перехід між вулицями Довженка й Молдовською, а також – на перехресті вулиць Хмельницького й Чикаленка.

Де саме облаштують переходи у 2024 році?

  • Між вулицями Вадима Гетьмана й Олекси Тихого в Солом’янському районі.
  • Між проспектом Валерія Лобановського й вулицею Деміївською в Голосіївському районі.
  • Між проспектом Валерія Лобановського й вулицею Володимира Брожка, будівництво якого вже розпочали, у Голосіївському районі.
  • Між вулицями Старобориспільською й Миколи Хвильового в Дарницькому районі.
  • Між вулицями Костянтинівською й Верхній Вал у Подільському районі.

Ще два переходи не погодила патрульна поліція. Це наземні переходи через бульвар Шевченка до станції метро «Університет» і між вулицями Великою Васильківською й Скоропадського. 

Центр організації дорожнього руху має також надати пропозиції щодо проєктування нових переходів у 2024 році, кажуть «Пасажири Києва».

За їхніми словами, окрім девʼяти перерахованих переходів, є ще 40 (з 49), передбачених наказом дептрансу, проєктування яких ще не почали. «Темпами два переходи на рік реалізуємо ми всі 49 переходів через 25 років», – коментують в організації.

Мапу місць наземних переходів Києва, облаштованих й обіцяних, можна переглянути за посиланням.

   

Редакція The Village Україна зібрала п’ять поширених хибних тез із дискусій про наземні переходи, які можна зустріти в мережі, і разом із транспортними експертами й фахівцями з інклюзивності пояснює, що не так із цими твердженнями.

Обкладинка: скриншот Google Maps