Київрада підтримала виділення земельної ділянки для скверу імені Дмитра Коцюбайла («Да Вінчі») у Печерському районі. «Київзеленбуд» уже отримав дозвіл на розроблення проєкту.

Сквер площею 0,17 гектара облаштують на Хрестовому провулку, 12/14. Раніше сквер імені Дмитра Коцюбайла планували відкрити на вулиці Омеляновича-Павленка, що розташована поруч із Хрестовим провулком.

Дмитро Коцюбайло («Да Вінчі»)

Дмитро «Да Вінчі» Коцюбайло – український доброволець, командир 1 ОМБ «Вовки Да Вінчі» ЗСУ, Герой України. Він загинув 7 березня 2023 року в боях за Бахмут. Дмитра Коцюбайла поховали на Аскольдовій могилі в Києві.

   

Наприкінці березня 2023 року наречена загиблого Аліна Михайлова ініціювала петицію про створення Національного пантеону Героїв України на території парку «Аскольдова могила». За три дні вона набрала 25 тисяч голосів, необхідних для розгляду. Петицію підтримав президент Володимир Зеленський.

   

У травні зареєстрували ще одну петицію з проханням перейменувати вулицю Німанську на честь Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла. Вона зібрала підписи за одну годину. Міський голова Києва Віталій Кличко обіцяв винести перейменування на голосування Київради.