Патрульні з приладами вимірювання швидкості TruCam працюватимуть ще на 31 ділянці на дорогах України, повідомляє Патрульна поліція. Серед них – вісім ділянок у Києві і ще вісім у Київській області.

У Києві з TruCam патрулюватимуть на Новоірпінській трасі, Гостомельському шосе, бульварі Лесі Українки, проспекті Бажана й Берестейському проспекті, Набережному шосе, Броварському проспекті, вулиці Борщагівській, проспекті Академіка Палладіна.

Прилади TruCam використовуватимуть поряд із камерими автоматичної фіксації, щоб досягнути більшої ефективності в контролі за швидкістю руху, кажуть у Патрульній поліції. Ці місця визначили з урахуванням аварійності ділянок і концентрації ДТП, скоєних водіями через порушення обмежень швидкості руху.

Прилади для вимірювання швидкості транспорту тимчасово не використовують в областях, де тривають активні бойові дії, зокрема в Донецькій і Луганській. Натомість у Запорізькій, Миколаївській, Сумській, Харківській і Херсонській областях їх використовують лише на окремих ділянках автомобільних доріг.

   

На дорогах України працює 150 приладів TruCam, а вимірювання здійснюють на 279 ділянках автомобільних доріг. З 29 лютого з переліку видалили 12 ділянок, до 11 місць внесли зміни, а на 54 відтинках доріг роботу з TruCam призупинили.

   

З 1 січня ще 50 камер автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху запрацювали в Україні. У Києві й області запрацювали шість комплексів, два з них нові.

обкладинка й фото: Патрульна поліція