У межах національної програми «Врятуй кінцівку» створили посібник для українських військових «Дороговказ пораненого».

У посібнику описали, що необхідно врахувати військовим на етапах евакуації, стабілізації, госпіталізації й лікування. Зокрема, як діяти, куди звертатися та до чого може призвести й чи інша дія. 

Крім цього, додали покрокову інструкцію дій у разі отримання поранень чи травм, щоби зменшити ускладнення від них і ймовірність ампутації. Зокрема, юридичні поради й відповіді на питання, що часто ставлять поранені військові і їхні родичі.

Посібник доступний за посиланням. Надалі його доповнюватимуть з урахуванням нового досвіду лікарів і військових.

У межах програми також хочуть створити мобільний застосунок для швидкого пошуку інформації й спілкування військових, поранених і їхніх сімей. 

   

Національна програма «Врятуй кінцівку» надає допомогу постраждалим внаслідок війни й фінансує операції з порятунку кінцівок, які не покривають державним коштом. 

   

У лютому 2024 року презентували перший мобільний стабілізаційний контейнер Stabnet, який допоможе рятувати важкопоранених на передовій. Він має забезпечити швидке надання медичної допомоги військовим на передовій. Через тривалу евакуацію з поля бою, а також брак стаціонарних стабілізаційних пунктів 50% важкопоранених врятувати не вдається, кажуть автори проєкту.