Застосунок «Повітряна тривога» тепер надсилатиме попередження про небезпеку в окремих містах або громадах, повідомляють розробники Ajax Systems.

Застосунок оновлюють уже вшосте, оновлення доступне для користувачів Android та iOS. У новій версії користувачі отримуватимуть додаткові сповіщення про наближення ракети чи безпілотника, поки триває загальна тривога, тобто люди знатимуть про загрозу саме для їхньої локації.

В оновлену версію застосунку також додали можливість налаштовувати гучність сповіщень «Підвищена небезпека!», а також сповіщення, якщо ці повідомлення перестають надходити.

Інформацію до застосунку «Повітряна тривога» передають відповідальні чергові у військових обласних адміністраціях, а координацію тривог забезпечують чергові ДСНС.

Крім програми, розробники випустили окремий відмет «Мапа тривог», який можна додати на екран телефона моніторингу безпекової ситуації. Віджет можна завантажити за посиланнями для користувачів iOS та Android.

   

Застосунок «Повітряна тривога» розробили компанії Ajax Systems і Stfalcon за підтримки Мінцифри в березні 2022 року. Його завантажили вже понад 26 мільйонів разів й активно використовують більш ніж шість мільйонів користувачів, кажуть у команді. Зараз можна отримати попередження про ракетні удари, артилерійські обстріли, вуличні бої, радіаційну й хімічну загрози, стихійні лиха й інші важливі сповіщення від ОВА та Цивільного захисту України.