У якому київському ЖК встановити ще одну капсулу сортування, запитують у киян в організації «Україна без сміття».

Організація вже має кошти на відкриття нової капсули: це 20 000 євро, які УБС отримала за перемогу в акселераційній програмі Impact Business.

Ось критерії, яким має відповідати локація, де буде розміщена друга капсула:

  • у житловому комплексі має бути більше 1000 квартир;
  • там має бути достатньо місця для капсули, яка матиме розміри 13 метрів на 4 метри, а також місце для під’їзду автівки, яка возить сміття;
  • можливість під’єднання до електромережі;
  • охорона й освітлення території.

Українців закликали рекомендувати ЖК в коментарях, тегаючи сторінки комплексів або забудовників. Згодом обіцяють проаналізувати отримані пропозиції й поділитися результатом.

Першу капсулу сортування встановили в травні 2023 року на Лук’янівці, в БЦ «Форум» за адресою вулиця Пимоненка, 13. Це капсула на базі переобладнаного морського контейнера. Доступ усередину простору можуть отримати резиденти No Waste Club за допомогою смартфона.

   

На початку вересня 2023 року організація «Україна без сміття» оголосила про перезапуск. Тепер УБС визначає свій формат як Impact-Driven Business. Редакція The Village Україна розпитала засновницю «України без сміття» Євгенію Аратовську про те, що змінюється в роботі організації з перезапуском і як тепер зароблятимуть.