Ярослав Друзюк залишає посаду головного редактора The Village Україна, з 1 березня його замінює Ірина Виговська. 

«Це була найкраща робота в моєму житті, – коментує Ярослав Друзюк. – За минулі півтора року ми встигли дуже багато: зберегти статус медіамільйонника, випустили нові подкасти «Вулиця історії України» й «Прийом» і запустити розділ з англомовними текстами. Я був би радий працювати на цій позиції ще дуже довго, але зараз відчуваю, що маю бути не тут. Дякую команді за роботу й видавцям за довіру».

Друзюк працював у команді впродовж семи років із 2017 року, із січня 2021-го до призначення на посаду головреда в червні 2022-го був заступником головного редактора Андрія Баштового. Як редактор він відповідав за теми ресторанного бізнесу й культури, а також готував профайли, зокрема, на режисера Антоніо Лукіча, шеф-кухаря Міралі Ділбазі, стендап-коміка Єгора Шатайла й гурт «Курган & Agregat». Окрім того, мав досвід публікацій у закордонних виданнях: The Guardian, New York Magazine, Vulture, The Independent, Adweek, The Athletic та Eater. 

Виконувати обов’язки головної редакторки буде Ірина Виговська, яка працює в команді The Village Україна з 2022 року. Вона очолювала відділ соціальних мереж The Village Україна, до цього була головредкою Bazilik Media. 

«Я дуже вірю у «Віледж» і дуже вдячна команді за довіру. Зараз непрості часи для всіх індустрій, включно з медіаринком, тож у нас багато роботи. Сподіваюся, колись зроблене мною скаже все за мене», – коментує Виговська.

«Ми тепер живемо в реальності, де обставини мають визначальне значення. І ці обставини змушують нас змінювати команду попри нашу волю. Друзюк рулив нашим човном максимально чітко й потужно. Сподіваюся, на новому місці йому дозволять робити свою роботу на тому ж рівні.

Гарні новини в тому, що змінює Ярослава Іра Виговська. Вона вже засипала нас (видавців) стосом нових бачень, сенсів, перестановок і підходів. Лишилося все це реалізувати. І в мене є відчуття, що Іра дивиться в дуже кльовому напрямі щодо розвитку «Віледжу», – коментує видавець The Village Україна Микола Балабан.

   

The Village Україна – онлайн-видання, яке заснували у 2017 році Микола Балабан, Андрій Баштовий і Марк Лівін. Видає міське медіа українська студія нативної реклами ZDATNI. 

Марк Лівін залишається видавцем і заступником головного редактора The Village Україна, також він розвиває подкаст-проєкти редакції. Микола Балабан виконує функції керівника відділу комерційних проєктів і CEO компанії. 

Фото: Серж Хуцану для The Village Україна