Транспортна комісія Київради підтримала петицію про дозвіл на проїзд із собаками в метро, повідомляють «Пасажири Києва». Автори пропонують дозволити проїзд із собаками за умов дотримання безпеки й санітарних норм.

За словами директора київського метро Віктора Брагінського, метрополітен підтримує цю пропозицію, однак просить відтермінувати реалізацію петиції для обговорення ініціативи з громадськими організаціями й кінологами.

У «Пасажирах Києва» натомість зазначають, що розгляд петиції не передбачає відтермінування, тому її має реалізувати департамент транспортної інфраструктури КМДА в плановому порядку.

   

У лютому 2024 року петиція про дозвіл на проїзд із собаками в метро набрала необхідних для розгляду 6000 голосів на сайті Київської міської ради. Згідно з чинними нормами, у метрополітені Києва можна перевозити лише птахів і дрібних тварин у клітках, а також собак-поводирів.

   

У січні 2024 року заборону брати тварин в укриття скасували в Україні. Згідно з новим наказом, люди, які приходять в укриття з тваринами, мають розміщуватися в окремих приміщеннях або відокремлених місцях.