Міська влада підтримала петицію щодо виділення 3,5 мільярда гривень на безбарʼєрність із бюджету міста 2024 року, повідомляє ГО «Пасажири Києва». У петиції також ідеться про безпеку дорожнього руху й ремонт зношеної трамвайної інфраструктури.

У відповіді міський голова Києва Віталій Кличко зазначив, що впродовж 2024 року в місті планують понизити бордюри на 765 наземних пішохідних переходах і додати тактильну навігацію. Це у 3,5 раза більше, ніж планували згідно з проєктом міської цільової програми, коментують в організації.

Крім цього, влаштують 13 підвищених наземних пішохідних переходів і пʼять інклюзивних перехресть, а також продовжать оновлювати громадський транспорт Києва з урахуванням потреб інклюзії. Серед іншого, облаштування 20 безбар’єрних підходів до соціально важливих об’єктів і кільцевих розв’язок малого радіусу.

Утім, жодної відповіді щодо дублювання підземних переходів регульованими наземними й будівництва трамвайних платформ не надали. Це питання планують підняти на транспортній комісії Київради, коментують «Пасажири Києва». Вони також очікують на відповідні зміни в бюджеті 2024 року.

   

У лютому 2024 року київські активісти малювали написи крейдою на асфальті, щоб привернути увагу до безбар’єрності. Наприклад, це написи «Крісло колісне тут не проїде», «Де пониження?» або «Тут має бути рівне покриття».

   

Редакція The Village Україна разом із командами Veteran Hub, Gender Zed і ГО «Група активної реабілітації» зібрала правила комунікації нового часу. Наприклад, як звернутися до ветерана, чого не варто питати в учасника бойових дій і як реагувати на інвалідність.