До будинку-памʼятки Самонова на вулиці Богдана Хмельницького, 30/10, у Києві, де живе міський голова Віталій Кличко, прибудували приміщення, пише користувач Х Денис Соколов.

 

 

Заклад Kebab&Burger, що працює в цій же будівлі на першому поверсі, прибудував приміщення до будинку й перегородив частину тротуару на вулиці Лисенка.

Заклад має дозвільні документи департаменту містобудування та архітектури й департаменту культурної спадщини, зазначає Соколов із посиланням на КМДА. «Тому, як завжди, вплинути на цю історію може зараз лише громадськість і розголос», – коментує він.

Зі свого боку, депутатка Київради Ксенія Семенова повідомила, що надіслала відповідне депутатське звернення в департамент охорони культурної спадщини й Київблагоустрій. «Найімовірніше, цей гараж на памʼятці архітектури легалізований», – зазначає Семенова.

Вони закликають залишати скарги за номером 1551.

   

Будинок Самонова має статус памʼятки архітектури місцевого значення. Раніше садибою володів київський архітектор Микола Самонов. На початку 20 століття тут також мешкав історик й археолог Василь Данилевич.

Обкладинка й фото: Денис Соколов