Для відновлення будинку в Соломʼянському районі, що пошкодила російська ракета під час атаки на Київ 2 січня, планують витратити 65 мільйонів гривень, повідомляє заступник голови КМДА Вячеслав Непоп. 

Із бюджету міста планують виділити 45 мільйонів гривень для модернізації будинку. Також шукають партнерів, які б допомогли його додатково втеплити. Для цього потрібні ще 20 мільйонів гривень, пояснює Непол.

Найбільш пошкодженими внаслідок вибуху є три підʼїзди, у яких вигоріли квартири й шахти ліфтів, коментує заступник голови КМДА. Цю частину будинку ремонтуватиме КП «Житлоінвестбуд-УКБ». За його словами, відновлення будинку планують завершити до кінця літа 2024 року.

Власники квартир, що зазнали незначних пошкоджень, можуть отримати компенсацію від держави в сумі до 350 000 гривень. Для цього потрібно залишити заявку в застосунку «Дія».

   

Унаслідок російської повітряної атаки 2 січня в Соломʼянському районі двоє людей загинули, ще 50 людей отримали поранення, понад 40 із них госпіталізували.

Загальна кількість постраждалих в Україні тоді сягнула 127, пʼять людей загинули. Повітряні сили ЗСУ збили 72 із 99 ракет, зокрема знищили 10 із 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал». Понад 60 ракет Х–101, усі «Кинджали» й 35 БПЛА Shahed збили сили ППО над Києвом.

   

У січні 2024 року депутатка Київради Ксенія Семенова розповідала, що відбудова будинку в Соломʼянському районі, що постраждав через атаку росіян 2 січня, імовірно, займе від пів року до року. Саме стільки часу зазвичай займало відновлення інших будинків, які отримали значні пошкодження після початку повномасштабного вторгнення.

Обкладинка й фото: Київрада