Мер Києва Віталій Клично відхилив петицію щодо повернення статусу памʼятки будинку Замкова, повідомив активіст Дмитро Перов.

Про відповідне рішення щодо будинку Замкова активіста повідомили через лист на пошту. Забудовник позбавив статусу пам'ятки будівлю на вулиці Франка, 26, щоб реконструювати її в ТРЦ.

За фактом проведення незаконної перебудови відкрили кримінальне провадження, але забудовник продовжив руйнувати частину історичного будинку. Будівельники незаконно демонтували деревʼяні балки будівлі, якій цьогоріч виповниться 125 років.

 

 

На початку лютого на Перова відкрили кримінальне провадження за нібито перешкоджання незаконній надбудові історичного будинку на вулиці Франка. Про це його повідомив адвокат забудовника.

UPD: У Київраді повідомили, що не відхиляли петицію щодо повернення статусу пам'ятки будинку Замкова на вулиці Івана Франка, 26. Її продовжують розглядати в установленому порядку.

   

Будинок Замкова, якому цьогоріч виповниться 125 років, почали демонтувати для будівництва ТРЦ на початку грудня 2023 року, а наприкінці грудня – зводити надбудову. Тоді ж депутати земельної комісії Київради підтримали передачу ділянки, де розташований історичний будинок Замкова, в оренду компанії «Рент Менеджмент Інвест».

Будинок на вулиці Франка, 26, звели на замовлення адвоката Окружного суду Київської губернії Семена Замкова у 1899 році. Потім його продали Івану Михайловському, який володів будівлею до націоналізації. У радянський час у будівлі розміщували комунальні квартири, а зараз тут розташовані комерційні приміщення й архів суду.

ОБКЛАДИНКА Й ФОТО: Дмитро Перов