Верховна Рада в першому читанні схвалила законопроєкт про єдину роумінгову зону з Європейським Союзом, повідомляє Мінцифри.

Це значить, що українці зможуть користуватися послугами національних тарифів мобільного звʼязку протягом чотирьох місяців під час подорожей країнами Європейського Союзу без додаткових грошових зборів. І, навпаки, європейські туристи зможуть користуватися домашніми тарифами в Україні.

Тепер законопроєкт мають підтримати народні депутати, а потім його має підписати Президент України Володимир Зеленський.

Якщо проєкт закону підтримають, Україна виконає ще одну з умов євроінтеграції у сфері електронних комунікацій, що наблизить країну до цифрового безвізу з ЄС, пише міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

   

Про ймовірність приєднання України до зони роумінгу Європейського Союзу заявляла президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Спільна зона роумінгу діє в усіх 27-ми країнах ЄС.

У ній із користувачів мобільного зв’язку не стягують додаткову плату за текстові повідомлення, дзвінки й використання інтернету. Угоду про роумінг у ЄС подовжили до 2032 року.

   

ЄС вирішив почати переговори щодо вступу України. Що це означає? І наскільки це довгий процес? Розпитали про це співавтора подкасту «Світ не sweet» і редактора «Європейської правди».