«Будинок-літак» біля станції метро «Арсенальна» на вулиці Івана Мазепи, 3, очистили від незаконної реклами й демонтували вивіски, повідомляють у КП «Київреклама».

Усього на локації демонтували 25 незаконних конструкцій загальною площею 65 м². «Тепер рекламу біля метро «Арсенальна» впорядкували не лише з боку Микільської брами», – коментують у підприємстві.

На будинках, що належать до архітектурної спадщини місцевого або національного значення, розміщення вивісок або рекламних засобів можливе лише у вигляді окремих об’ємно-просторових літер без підложки, кажуть у «Київрекламі». 

«Будинок-літак» побудували в 30-х роках 20 століття. Він є пам’яткою архітектури місцевого значення.

   

У лютому 2024 року від незаконної реклами також очистили Будинок художника біля Львівської площі в Києві. Там усього прибрали 30 незаконних рекламних конструкцій.

   

Кількість рекламних конструкцій у Києві, встановлених із порушеннями, за останні два роки зменшилася на 15%. Із початку 2024 року КП «Київреклама» демонтували 909 незаконних вивісок і рекламних конструкцій у Києві. Більшість незаконної реклами, 530 вивісок і конструкцій, прибрали на вимогу самі власники. Ще 379 конструкцій демонтували комунальники.

Обкладинка й фото: «Київреклама»