Києво-Могилянська академія разом із ГО Mariupol Reborn і міською радою Маріуполя підписала меморандум про співпрацю для підготовки фахівців із відбудови зруйнованих українських громад, кажуть в організації. 

У межах меморандуму планують відстежувати проблеми, з якими стикаються громади через війну, і створювати пропозиції щодо їх вирішення. Mariupol Reborn ділитиметься власним досвідом розроблення плану відродження з іншими зруйнованими чи окупованими громадами. 

Згідно з програмою, для цього планують організовувати форуми, робочі групи, науково-практичні конференції, проєкти й заходи. А фахівців, які зацікавлені взяти участь у відбудові власних громад, направлятимуть на підвищення рівня компетенції. 

Проєкт розрахований не лише на відбудову Маріуполя. Це буде значно ширша програма, каже президент Києво-Могилянської академії Сергій Квіт. За його словами, в університеті вже намагаються створювати спеціальні освітні програми, які стосуються ветеранів й відродження України.

   

Студенти Пенсильванського університету створили план повоєнного відновлення Бучі Green Network Bucha. Вони хочуть зробити місто більш комфортним й урбанізованим. Зокрема, пропонують обʼєднати велосипедні, пішохідні маршрути й культурні природні зони Бучі для безпечного екологічного простору. 

Обкладинка: ГО «Mariupol Reborn»