«Укрзалізниця» вперше модернізувала дизель-потяг на власних потужностях за часів незалежності України. Раніше перевізник мав досвід оновлення лише приміських електропоїздів.

Модернізований потяг курсуватиме за маршрутом Коростень – Житомир – Вінниця. Він має чотири вагони з 324 посадковими місцями третього класу.

Дизель-потяг оновили з дотриманням всіх вимог інклюзивності. Його обладнали пандусами й місцями для людей на колісних кріслах, спеціальними санвузлами й кнопками виклику поїзної бригади. Створили також вісім додаткових місць для людей з інвалідністю.

 

 

Серед інших зручностей – кріплення для перевезення велосипедів, стелажі й полиці для багажу, порти Type-C і USB для зарядки гаджетів, сповивальні столики у вбиральнях, маршрутні покажчики й інформаційні екрани.

Квитки можна придбати в застосунку «Укрзалізниці», чат-ботах, на сайті й у касах вокзалів.

   

У лютому «Укрзалізниця» запустила додатковий потяг із Харкова до Ворохти із зупинкою в Києві. А також нічний потяг між двома найбільшими містами сходу України – Харковом і Дніпром. У перший рейс він вирушить 2 березня з Харкова й 3 березня з Дніпра.

   

У липні 2021 року «Укрзалізниця» запустила першу інклюзивну електричку. Електричка не є новою, це модернізований старий потяг.

Обкладинка й фото: «Укрзалізниця»