КП «Фінансова компанія «Житло-інвест» запустило програму оренди квартир з правом викупу строком до десяти років «Domivka+. Орендуй та купуй».

Кожен охочий може взяти участь у програмі. Для учасників бойових дій й їхніх сімей, а також внутрішньо переміщених осіб, які перебувають на квартирному обліку в Києві (облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов), орендна плата буде вдвічі меншою.

Для оренди з можливістю викупу пропонують уже збудовані та введені в експлуатацію квартири. Їхня оцінкова ринкова вартість залишатиметься незмінною протягом усього часу дії договору та фіксованою у гривнях. Ціну житла ділитимуть на період дії договору: суму орендар має сплачувати щомісячно.

Крім цього, за програмою учасник щомісячно має сплачувати орендну плату й комунальні платежі. Одноразово треба також сплатити накопичувальний платіж за перший та останній місяці, а також резерв непередбачених витрат (3%). Щорічно – страховий платіж.

Усе доступне за програмою житло зібрали на сайті Rieltor від ЛУН.

   

З жовтня 2022 року в Україні почала діяти програма доступних іпотек «єОселя». Подати заявку на отримання кредиту під 7% можуть ветерани війни, учасники бойових дій і люди, які не мають власного житла. Усі інші категорії позичальників також залишаються в програмі. Головна перевага програми «єОселя» – кредит, доступний за ставкою 3–7% річних.

   

Станом на кінець січня у межах програми доступних іпотек «єОселя» кредити оформили вже 6757 родин на загальну суму 10,2 мільярда гривень від початку дії ініціативи. 

Обкладинка: КП «Фінансова компанія «Житло-інвест»