«Укрпошта» переходить на повністю автоматизоване сортування і відкриває новий термінал «Київ Правий», який зможе обробляти 400 тисяч посилок на добу, повідомляє гендиректор Ігор Смілянський.

Це значить, що «Укрпошта» зможе доставляти посилки на наступний день у будь-яке місто України. «Ще не завтра, але пришвидшення термінів буде помітним вже зовсім скоро [...] Тепер усі ці жарти та історії про посилки зі швидкістю черепашок підуть у минуле», – каже Смілянський.

У планах також відкриття інноваційного терміналу «Київ Лівий», а далі – Львів, Дніпро, Харків, Хмельницький, Одеса та ще близько 16 терміналів у різних містах України, які хочуть відкрити протягом 3-4 місяців.

В «Укрпошті» кажуть, що до 24 лютого 2022 року планували збудувати сім автоматизованих терміналів за кредитні кошти, а тепер запускають понад 20 таких терміналів за власні кошти. Крім того, все обладнання – від українських виробників.

   

«Укрпошта» планує відкрити 41 вантажне відділення в обласних центрах у 2024 році. Відкрити відділення хочуть в обласних центрах, а також інших містах чисельністю понад 80 тисяч. Перше відділення відрили в Харкові, на проспект Героїв Харкова, 118.

обкладинка й фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України