Армія РФ зранку масовано атакувала міста України зі стратегічної авіації, повідомляє Генштаб ЗСУ. Вибухи фіксували у Львові, на підступах до Києва, а також у Запорізькій, Полтавській, Дніпропетровській областях, Хмельницькій та Івано-Франківській областях.

Київ

Ракети різного типу заходили на місто з різних напрямків. Протиповітряна оборона знищила всі ворожі, цілі, повідомляє КМВА. Попередньо, в Києві немає жертв чи руйнувань.

У Київській області через падіння уламків пошкоджені сім приватних будинків, господарчі споруди та атівки. В деяких будинках вибиті вікна, пошкоджені фасади й дахи.

Львів

За попередньою інформацією, на Львів летіли понад 10 ракет. ППО збила частину цілей, однак є влучання в обʼєкт інфраструктури, повідомляє міський голова Андрій Садовий.

Вибуховою хвилею вибило вікна в 16 житлових будинках на вулиці Науковій, також зачепило школу. Різані рани отримали чоловік і жінка, які проживають у будинку, повідомляє очільник ОВА Максим Козицький.

UPD. Через атаку постраждали дві школи, дитячий садок і 18 житлових будинків. Понад 400 вікон вибиті. Троє людей поранені, їм уже надали допомогу, їхньому життю ніщо не загрожує, додає Садовий.

Запорізька область

Унаслідок повітряної атаки в Запоріжжі також фіксують влучання в обʼєкт інфраструктури, повідомляє начальник ОВА Іван Федоров.

Попередньо, в Запоріжжі постраждали чотири людини. Ушкоджень також зазнали багатоквартирні будинки, заклад освіти та приміщення обʼєкту торгівлі – там вибиті вікна й пошкоджена покрівля

Полтавська область

У Миргородському районі Полтавської області є влучання у складське приміщення, зазначає очільник ОВА Філіп Понін. Загиблих і поранених немає.

Дніпропетровська область

У Дніпропетровській області під ударом були обʼєкти цивільної інфраструктури, зазначив очільник ОВА Сергій Лисак.

Хмельницька область

На території області є ушкодження цивільних обʼєктів, розповіли в Хмельницькій ОВА. Ввнаслідок вибухів є двоє постраждалих, вони перебувають у стані середньої тяжкості, розповів «Суспільному» очільник ОВА Сергій Тюрін.

Івано-Франківська область

Під час повітряної тривоги в Івано-Франківській області збили ворожу ціль. Через падіння уламків вібдулося незначне займання покрівель господарських будівель, повідомляє очільниця ОВА Світлана Онищук. Жертв і постраждалих немає.