Яким було сексуальне життя українців у 2023 році, проаналізував простір сексуальних знань і товарів Lovespace у щорічній статистиці, яку роблять уже втретє (цього року до неї додали неординарні пошукові запити в Google).

У Lovespace кажуть, що географія відправлень секс-товарів розширилася: там здійснили відправки до 1973 сіл і міст за 2023 рік (у 2022 році було 1140 населених пунктів). «Столицями анальщини» називають Київ і Львів. Київ також став «колискою БДСМ і рольових ігор» разом із Вінницею.

У Харкові, Черкасах, Луцьку й Житомирі замовили найбільше вібраторів і фалоімітаторів, а у Львові, Ужгороді, Рівному й Тернополі – лубрикантів, рідких вібраторів і масажних гелів. Наприклад, оральних лубрикантів зі смаком солоної карамелі українці спожили в еквіваленті 1021 філіжанки експресо.

Загалом найчастіше серед секс-іграшок купували вакуумні стимулятори й лубриканти. Крім того, на 180% зріс продаж книг, як порівняти з 2023 роком. Кожна десята покупка – це сертифікат, який найчастіше хочуть придбати на подарунок.

«Головна ідея нашого дослідження –  показати, що в українців усе нормально з сексом, ми навчаємося новому, досліджуємо й експериментуємо», – коментують у Lovespace.

   

29 секс-машин, що порівнюють із майже трьома вагонами «Укрзалізниці», і 2061 метр вібраторів, які називають «цілою Говерлою цяцьок»: ось «мапа кохання» українців за 2022 рік.

   

Вібратори в тривожних валізках і лубриканти на фронті: як змінився секс під час  війни, редакція The Village Україна запитала в засновника й виконавчої директорки Lovespace.