Шляхопровід на перетині вулиці Будівельників із проспектом Броварським і «червоною» лінією метрополітену біля станції «Дарниця» почнуть реконструювати у 2024 році, повідомляє КК «Київавтодор».

Шляхопровід ще жодного разу капітально не ремонтувати з 1963 року, коли його ввели в експлуатацію. Зараз він не відповідає нормам дорожніх споруд, кажуть у «Київавтодорі». Його мостовий габарит порушує норми висоти, а бар’єрна огорожа – безпеку дорожнього руху. Крім того, шляхопровід не відповідає нормам вантажопід’ємності.

Під час реконструкції обіцяють подбати про комфорт людей з інвалідністю й інших маломобільних груп населення. Також планують встановити нові конструкції шляхопроводу, відремонтувати підземні та надземні комунікації й оновити транспортну розв’язку, підходи до споруди. На тротуарах облаштують велодоріжку.

Така реконструкція збільшить пропускну можливість розв’язки і створить безпечні й комфортні умови пересування, кажуть у КМДА.

   

Київські активісти малюють написи крейдою на асфальті, щоб привернути увагу до безбар’єрності. Наприклад, це написи «Крісло колісне тут не проїде», «Де пониження?» або «Тут має бути рівне покриття».

   

Редакція The Village Україна разом із транспортними експертами «Пасажири Києва», «Про мобільність» і Bike City Consulting розповідала, які є альтернативи «розв’язкам-конюшинам» і чи потрібні взагалі шляхопроводи там, де їх наразі будують.

Обкладинка: скриншот Google Maps