У застосунок «Дія» додали мапу укриттів і можливість повідомити, якщо воно зачинене, повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Новий функціонал можна знайти в розділі «Незламність». Там буде рейтинг кожного укриття, адреса, його вигляд із фото й інформація про те, скільки воно вміщує людей.

Відгуки про укриття обіцяють передавати до органів місцевого самоврядування й розв’язувати проблеми, якщо вони виникатимуть.

На мапу також додали можливість підібрати укриття, пристосоване для людей з інвалідністю.

Крім того, можна прокласти маршрут до укриття й поділитися ним із близькими, а також завантажити мапу сховищ свого регіону в разі, якщо не буде інтернету.

Укриття в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Херсонській областях не доступні з міркувань безпеки. Про їхні адреси можна дізнатися в місцевої влади.

   

В Україні також запустили чат-бот, де можна надіслати скаргу щодо недопуску в укриття або зачинених сховищ. Користувачів закликають залишати там свій контактний номер телефону для звʼязку, а також фотофіксацію порушень.

   

У застосунку «Київ Цифровий» додали сервіс «Мапа стійкості», де об’єднали мапу укриттів і пунктів обігріву. В оновленому сервісі доступний перелік найближчих укриттів, а також пунктів обігріву, де можна зарядити гаджети в період блекаутів, підʼєднатися до інтернету й зігрітися.