Зранку 7 лютого армія РФ знову масовано атакувала Україну. Під обстрілом опинилося шість областей і міст: Київська (і місто Київ), Миколаїв, Харків, Львівська й Дніпропетровська (у двох останніх областях без постраждалих).

Українські сили ППО знищили 44 повітряні цілі РФ: 29 ракет і 15 безпілотників, повідомляє головнокомандувач Валерій Залужний. Загалом росіяни випустили 64 засоби повітряного нападу: 20 безпілотників, 36 крилатих ракет, 3 балістичні ракети «Іскандер-М» і 5 зенітних ракет С-300.

Київ

Сили ППО збили над Києвом близько двох десятків російських ракет, повідомляють у КМВА. Повітряна тривога тривала три години, армія РФ застосовувала крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 й запускала їх кількома хвилями з різних напрямків. Це третій ракетний удар по Києву у 2024 році.

UPD. Кількість загиблих унаслідок обстрілів Києва зросла до чотирьох, повідомляють у МВС. Загалом у Києві 32 постраждалих у Голосіївському районі й троє в Дніпровському районі, уточнює Віталій Кличко.

UPD. Кількість травмованих у Києві зросла до 21 людини. Також троє людей загинули, повідомляють у КМВА.

UPD. Кількість загиблих унаслідок обстрілу Києва зросла до трьох, повідомляють у КМВА. 16 людей отримали поранення.

UPD. Дві людини загинули внаслідок російської атаки на Київ, повідомляє президент Володимир Зеленський. Під завалами ще можуть перебувати люди. Кількість постраждалих унаслідок ракетного удару зросла до 14 людей. Із багатоповерхівки в Голосіївському районі евакуювали 52 людини, 8 врятували з-під завалів, уточнюють у КМВА. 

UPD. Кількість постраждалих у Києві зросла до 13 людей, 10 із них госпіталізували, зокрема вагітну жінку, повідомляє Віталій Кличко.

UPD. Кількість постраждалих у Києві зросла до 11 людей, уточнюють у КМВА.

UPD. Під завалами багатоповерхівки в Голосіївському районі Києва, імовірно, є загиблі, пише очільник МВС Ігор Клименко.

UPD. Кількість постраждалих унаслідок обстрілів Києва зросла до дев’яти людей. Шість людей госпіталізували, серед них – вагітна жінка, повідомляє Віталій Кличко.

UPD. Кількість постраждалих у Києві збільшилася до шести. Троє людей отримали поранення в Дніпровському районі, двох із них госпіталізували. Також троє госпіталізованих – із Голосіївського району, де загоряння сталося на кількох поверхах 18-поверхового будинку, уточнює Кличко.

У Голосіївському районі внаслідок падіння уламків ракети сталося загоряння в багатоквартирному будинку, а також горить приміщення СТО й припарковані автівки. Госпіталізували трьох киян, повідомляють у КМДА.

Також уламки ракети впали в Дніпровському районі Києва. Там постраждали дві людини, обом надали допомогу на місці.

Частина споживачів на лівому березі залишилася без світла через пошкодження двох високовольтних ліній. Також унаслідок атаки РФ пошкоджена магістраль теплопостачання на лівому березі Києва.

UPD. Енергетики обіцяють заживити будинки на лівому березі протягом трьох-чотирьох годин, а до кінця дня планують відновити роботу електромереж, повідомляють у ДТЕК.

UPD. Унаслідок ракетного удару в столиці загинуло чотири людини. 40 отримали поранення, повідомляє КМВА.

Київська область

UPD. Кількість постраждалих у Київській області зросла до трьох людей, уточнюють у МВС.

У Бучанському й Фастівському районах пошкоджені щонайменше 10 приватних будинків, господарчі споруди й комунікації. Двоє людей отримали поранення, повідомляють в Офісі генпрокурора.

Миколаїв

UPD. Шість людей постраждали внаслідок російських обстрілів у Миколаєві, повідомляють в МВС. Також одна людина загинула.

Унаслідок російських обстрілів міста є поранені, одну людину спочатку госпіталізували, але згодом чоловік помер у реанімації. Пошкоджені близько 20 будинків, повідомляє мер міста Олександр Сєнкевич.

 

 

 

Харків

UPD. Кількість постраждалих зросла до двох, повідомляє очільник МВС Ігор Клименко.

Влучання зафіксували в Слобідському районі міста. За попередньою інформацією, без постраждалих, але є пошкодження нежитлової інфраструктури, пише голова ОВА Олег Синєгубов. Легкі ушкодження отримала 52-річна жінка, їй надали допомогу на місці.

Львівщина

Армія РФ також влучила в промисловий об’єкт у Дрогобичі Львівської області, будівля частково зруйнована, повідомляє голова ОВА. На площі близько 300 м² триває пожежа. За попередньою інформацією, постраждалих немає. Також одну ракету збили сили ППО в Стрийському районі.