У Києві створили курʼєрський сервіс Recycle із вивезення сортованого сміття.

Щоб скористатися курʼєрськими послугами, потрібно встановити застосунок в App Store або Google Play, створити замовлення, додати фото й опис сортованих відходів. Оформити запит допомагають підказки сервісу, а також команда менеджерів і розробників.

Користувачі сервісу мають визначити ціну, яку готові заплатити за вивезення сміття. У застосунку є калькулятор вартості замовлення, на який можна орієнтуватися під час пропозиції ціни, а також рекомендована, мінімальна й максимальна сума винагороди курʼєра. Курʼєр може запропонувати свій варіант вартості. Сміття відвозять у спеціалізовані пункти прийому вторсировини, а звідти їх везуть на перероблення.

У застосунку є додаткові опції, зокрема безкоштовний вивіз і викуп відходів з боку кур'єра. Щоб скористатися додатковими послугами, замовник повинен мати достатню кількість сортованого сміття, щоб курʼєр поговдився й міг вигідно заробити на перепродажі вторсировини. Курʼєри Recycle приймають замовлення не лише від привітних осіб, а також від компаній чи офісів.

   

У Бучі відкрили перший «Екохаб», де навчають правильно сортувати сміття. В екохабі є баки для сортування різноманітних відходів. Окрім станції сортування, також облаштували екошколу для дорослих і дітей.

 

Раніше редакція The Village Україна поговорила з представниками чотирьох організацій, що займаються дослідженням, охороною довкілля й утилізацією відходів: «Україна без сміття» Save Dnipro, Ecola та IFAW. Спробували розібратися, як війна впливає на стан навколишнього середовища і що може зробити кожен із нас, щоби поліпшити спільне майбутнє.