Прокуратура Києва вимагає стягнути з «переможця» торгів на реконструкцію розвʼязки на Шулявці 1,1 мільярда гривень незаконно одержаних грошей.

Рішення тендерного комітету також пропонують визнати недійсним, відповідний позов правоохоронці вже направили до Господарського суду міста Києва.

КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд» провело на Prozorro торги з реконструкції розвʼязки на Шулявці. Переможцем визнали приватне товариство, з яким уклали договір на понад 598 мільйонів гривень.

Пізніше з компанією уклали додаткові договори, через що строк виконання робіт подовжили, а ціна зросла майже вдвічі. Приватне товариство отримало понад 1,1 мільярда гривень за виконані роботи, які прокуратура й вимагає стягнути.

Компанія-«переможець» торгів разом з іще одним приватним товариством змовилися, унаслідок чого спотворили результати торгів, кажуть прокурори.

  

30 вересня в Києві під час ремонту обвалилися нові конструкції Дегтярівського шляхопроводу. Найближчим часом у Києві обіцяють завершити три великі проєкти: шляхопроводи біля станції метро «Шулявська» й на перетині вулиць Дегтярівської й Олександра Довженка, а також нову розв’язку на Оболоні за три мільярди гривень. Ми запитали в експертів, чи потрібні взагалі шляхопроводи там, де їх зараз будують.

обкладинка й фото: Київська міська прокуратура