Парк із озером площею понад три гектари облаштують між вулицями Лінкольна й Липинського у Львові, повідомляє департамент містобудування Львівської міської ради.

Документи на збереження нової зеленої зони майже готові. Проєкт землеустрою мають затвердити на найближчій сесії міської ради. У планах також створення громадського простору на території парку.

Наразі працівники ЛКП «Зелений Львів» прибирають територію від побутового сміття, зрізають пошкоджені дерева й чистять від порослі, а також готуються до демонтажу напівзруйнованих бетонних конструкцій.

Мешканців прилеглих будинків закликають долучатися до прибирання й самостійно організовувати толоки. «Або ж принаймні більше не засмічувати парк, який невдовзі стане місцем сімейного дозвілля й відпочинку», – кажуть у департаменті містобудування.

Парк між вулицями Липинського й Лінкольна стане восьмим у Львові, що має водойму. Крім нього, це також «Стрийський», «Озеро Левандівське», «Піскові озера», «Знесіння», «Горіховий гай», «Погулянка» й «Снопківський».

   

Парк із басейном і скеледромом вирішили облаштувати у Львові, навколо житлової зони на вулиці Зеленій. Крім басейну, облаштують прогулянкові алеї з дощовим садком і дитячий майданчик.

обкладинка й фото: Львівська міська рада