У Львові за кошти меценатів реконструюють муніципальний стрілецький тир на вулиці Лисенка, повідомляють у міській раді.

На цьому місці з 19 століття діяло Стрілецького товариство, яке у воєнний час залучали до оборони. У повоєнний час у північному корпусі облаштували тир, де тренувалися чемпіони світу і Європи, медалісти й учасники Олімпійських ігор, але з часом занедбали.

Новий тир готовий уже на 50%, зокрема, збудували четверту секцію, каже очільник управління спорту Антон Нікулін. Орієнтовна вартість проєкту становить 80 мільйонів гривень.

Загальна площа тиру становить 1817 м², він матиме три поверхи. На першому проводитимуть тренування зі стрільби з вогнепальної зброї на 25 метрів, на другому розташують тир для кульової стрільби на 50 і 25 метрів із сучасною системою підвезення й заміни мішеней, а на третьому буде лучне поле на 18 метрів і навчальні аудиторії.

Крім того, у будівлі хочуть функціонально використати дах: у теплу пору року там можна буде проводити заняття зі стрільби з лука на 50 метрів. Також будівлю хочуть зробити інклюзивною й доступною для всіх відвідувачів.

Усі зовнішні будівельні роботи планують закінчити до кінця березня 2024 року й перейти до внутрішнього монтажу спеціального обладнання для стрільби. Для цього вже триває процес закупівлі стрілецького обладнання.

   

Редакція The Village Україна збирала стрілецькі клуби Києва, які зараз працюють, із цінами, графіком роботи, умовами навчання й тренування стрілецької справи.

   

Ми також поговорили про безбар’єрність Львова й іклюзивність як ідеологію із Юліаном Чаплінським – архітектором, урбаністом, колишнім головним архітектором Львова, головою проєктної ради AVR Development й автором книжки «Зрозуміти архітектуру».