У південнокорейському Сеулі запустять безпілотні автобуси на ранкові рейси, пише The Korea Times.

Безпілотні автобуси запустять у другій половині 2024 року. Вони починатимуть курсування з 3:30 ранку, на 30 хвилин раніше, ніж звичайні автобуси.

У муніципалітеті очікують, що такі автобуси задовольнять потреби тих, хто працює рано-вранці, наприклад: прибиральників вулиць й офісних охоронців. Також запуск додаткових автономних автобусів має вирішити проблеми ранкових заторів (багато містян їдуть із периферії) і поліпшити безпеку пасажирів, які зазвичай їдуть у переповнених автобусах. Крім того, фіксують нестачу водіїв, які зазвичай неохоче виходять на ранкові зміни, пише видання.

Щоби підготуватися до запуску безпілотних ранкових автобусів, місто планує до липня створити відповідну інфраструктуру, як-от налаштування світлофорів. Для запуску такого транспорту мають визначити пілотну зону. Спочатку такі автобуси запустять на найбільш завантаженому маршруті (на кожному автобусі вранці їде більше 50 пасажирів).

 У грудні в Сеулі вже запустили нічні безпілотні автобуси.

 

У Берліні вперше запустять безпілотний автобус навесні 2024 року за маршрутом між площами Аденауер-Плац і Ернст-Ройтер-Плац у напрямку до Бранденбурзьких воріт. Перші кілька місяців автобусом керуватиме водій.