У Києві активісти вказують на неякісне виконання ремонтних робіт вартістю 14,9 мільйона гривень.

Восени 2023 року проводили ремонт двох кварталів вулиці Сковороди на Подолі, зокрема замінили асфальт і плитку, облаштували інклюзивні переходи, паркувальні кишені й нанесли нову пластикову розмітку.

Міські активісти зазначають, що непродумані ухили дороги перетворюють на штучні ставки пішохідні переходи й паркувальні кишені. А пластикова розмітка, яку нанесли наприкінці листопада, швидко вимивається, пишуть «Пасажири Києва».

Також власники авто продовжують паркуватися на тротуарах, автобусних зупинках й оновлених лунках дерев через недостатню кількістю обмежуваних стовпців.

Генеральним підрядником ремонту ділянки від вулиці Волоської до вулиці Набережно-Хрещатицької було ТОВ «Ростдорстрой». Вартість ремонтних робіт становила 14,9 мільйона гривень.

 

На думку засновника спільноти «Пасажири Києва» Олександра Гречка, бюджет на новий рік показує, що нічого в місті не змінюється. «Ми продовжуємо вкладати кошти в автомобільну інфраструктуру, дороги, розвʼязки, а не в громадський транспорт і велоінфраструктуру, що мають бути пріоритетні», – коментує він The Village Україна.

Фото: «Пасажири Києва»