Для перейменованих станцій метро в Києві розпочали виготовляти літери, повідомив дизайнер Богдан Гдаль.

Завершити роботи планували у вересні 2023 року, але процес затягнувся через пошук підрядника. Наразі літери заливатимуть у повнорозмірні форми. Після створення всіх букв, їх розмістять на перейменованих станціях «Звіринецька» й «Площа Українських Героїв».

Нові назви можуть перемістити на станції за кілька місяців, каже Богдан Гдаль. Для заміни назв станцій метро «Звіринецька» й «Площа Українських Героїв» замовили по чотири комплекти літер, які виготовлять з полірованого алюмінію й підвищеною стійкістю до корозії. Вони будуть світло-мідного кольору, а також вкриті лаком.

 

У метрополітені зазначили, що назва «Площа Українських Героїв» є найдовшою серед інших назв і потребує виготовлення 104 символів. Для станції «Звіринецька» необхідно виготовити 52 символи.

Дизайн і шрифт для нових назв метро «Площа Українських Героїв» і «Звіринецька» розробив київський дизайнер Богдан Гдаль. Український дух у самих літерах дизайнер вирішив передати через оригінальні історичні форми деяких літер і стиль початку 20 століття епохи Нарбута й Кричевського.

У січні 2023-го кияни підтримали перейменування станцій під час голосування в застосунку «Київ Цифровий». Нові назви для станцій затвердила Київрада 18 травня.

Фото: Богдан Гдаль