Армія РФ зранку 23 січня атакувала Київ із повітря. Руйнування будівель фіксують у різних районах міста, є постраждалі, повідомляє КМДА.

UPD. Кількість постраждалих у Києві зросла до 18, із них 13 госпіталізували, повідомляє міський голова Віталій Кличко.

UPD. У Києві вже 20 постраждалих унаслідок ракетної атаки РФ. Одну жінку реанімували, вона в тяжкому стані наразі перебуває в лікарні, повідомляє міський голова Віталій Кличко. Крім того, 13-річному хлопцеві й шістьом дорослим допомогу надали на місці, повідомляє міський голова Віталій Кличко.

Київ

У Соломʼянському районі фіксують загоряння в кількох квартирах житлового будинку. Наразі відомо про одного постраждалого, його госпіталізували. Вибуховою хвилею повибивало вікна.

Унаслідок обстрілу пошкоджений спортивний комплекс «Укрзалізниці» в Соломʼянському районі. Дітей, які зазвичай тренуються на «Локомотиві», у момент влучання не було в приміщенні. Одна людина отримала поранення, повідомляє «Укрзалізниця».

UPD. У Соломʼянському районі вже пʼятеро постраждалих, повідомляє міський голова Віталій Кличко. Одна жінка загинула, повідомляє КМВА.

UPD. Девʼять людей у Соломʼянському й Святошинському районах отримали поранення. Вісьмох людей госпіталізували, 13-річному хлопцю надали допомогу на місці, повідомляє КМДА.

Наслідки влучання в Соломʼянському районі. Фото: КМВА

У Печерському районі є влучання в нежитлову будівлю, рятувальники гасять пожежу на місці. Одна людина отримала поранення.

У Святошинському районі палає будівля й легкові авто. Спочатку була попередня інформація про нібито влучання уламків у будівлю дитсадка, однак у КМВА її спростували.

Ще за однією адресою у Святошинському районі горить квартира. Унаслідок падіння уламків у будинку пошкоджені балкони з першого по пʼятий поверхи. У квартирі, де пожежа, виявили одну потерпілу. Крім того, в одному з житлових будинків Святошинського району виявлили не здетоновану бойову частину ракети. Людей евакуюють з будинку.

У Дарницькому районі зафіксували падіння уламків на дах багатоповерхового житлового будинку, а також на територію дитячого садка. Руйнувань і пожежі немає, інформації про постраждалих також, повідомляє КМВА.

Київська область

У Бучанському районі Київської області пошкоджені два багатоповерхівки, приватний будинок, господарчі споруди й автомобілі. Троє людей постраждали, повідомляє ДСНС.

Харків

У Харкові російські окупанти вдарили по багатоквартирному будинку в Київському районі, один із підʼїздів повністю зруйнований, повідомляє міський голова Ігор Терехов. Рятувальники намагаються розібрати завали. У частині району немає світла, а також частково води.

Дві жінки загинули внаслідок обстрілів Харкова, повідомляє очільник ОВА Олег Синєгубов. Чотирьох людей госпіталізували, серед них – десятирічна дівчинка.

Наслідки влучання в Харкові показали в Офісі президента

UPD. Кількість поранених у Харкові зросла до 28, дві жінки 56 і 40 років загинули, повідомляє очільник ОВА Олег Синєгубов.

UPD. У Харкові вже відомо про 35 поранених, серед них – двоє дітей 10 і 12 років, повідомляє очільник ОВА Олег Синєгубов.

UPD. У Харкові кількість загиблих зросла чотирьох, 42 людини отримали поранення, повідомляє очільник ОВА Синєгубов.

Дніпропетровська область

Унаслідок атаки на Павлоград, що на Дніпропетровщині, одна людина загинула, ще одна дістала поранення, повідомляє ДСНС.