Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України тестує портал міжнародних маршрутів, де в перспективі можна буде придбати квитки на регулярні автобусні рейси, повідомляє заступник міністра Сергій Деркач.

Пасажири зможуть знайти на порталі інформацію про перевізника, а також маршрут і графік автобусного рейсу. Крім того, можна буде перевірити легальність рейсу, чи має перевізник усі необхідні документи й чи платить податки.

Для цього міністерство інтегрується з агрегаторами й перевізниками, які продають квитки онлайн. За словами Деркача, зараз портал тестують із найбільшими компаніями для продажу квитків, але хочуть залучити ще більше перевізників.

Перевізники, які хочуть доєднатися до порталу, можуть зареєструватися за посиланням.

   

Про реформу міжнародних пасажирських перевезень в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України оголосили в серпні 2023 року. У межах реформи закрили 280 міжнародних маршрутів, що ведуть до Польщі. Далі маршрути почали впорядковувати в інших країнах. Таке впорядкування дозволить відстежувати реальну ситуацію з перевезеннями й планувати роботу сервісу «єЧерга» для перетину кордону автобусами, кажуть у міністерстві.