Із початку 2024 року КП «Київреклама» демонтували 909 незаконних вивісок і рекламних конструкцій у Києві, повідомляють в Управлінні з питань реклами КМДА.

Більшість незаконної реклами, 530 вивісок і конструкцій, прибрали на вимогу самі власники. Ще 379 конструкцій демонтували комунальники.

Зокрема, прибрали 16 незаконних конструкції з естакад і мостів на перетині вулиць Лугової й Богатирської; на транспортній розв’язці біля Одеської площі; на проспекті Валерія Лобановського; трамвайному шляхопроводі на проспекті Романа Шухевича й поряд із метро «Харківська».

Також демонтажі незаконної реклами здійснювали на вулиці Саперно-Слобідській, Бориспільській, Вересневій і на проспекті Науки.

   

У грудні 2023 року в Києві змінили правила розміщення вивісок на фасадах будинків. Зокрема, розміщення вивісок на об’єктах культурної спадщини допускатимуть лише у вигляді конструкцій, що складаються з окремих літер і не мають пласкої основи, кронштейнів чи маркіз. Крім того, упʼятеро підвищили відповідальність за повторне самовільне розміщення вивіски.

   

Раніше в «Київрекламі» пояснювали, як змінилися вимоги до відстані між вивісками (перед цим можна було розміщувати на фасаді кілька конструкцій впритул). За оновленими правилами, вивіски одного власника з одного боку фасаду повинні розташовуватися на відстані не менше 10 метрів одна від одної, але лише в межах свого приміщення. Утім, якщо приміщення має два чи більше входи, то вивіски можна розмістити над кожним із них. Також у «Київрекламі» розповідали, як правильно підсвічувати вивіски.

   

У 2023 році КП «Київреклама» опрацювала 3849 звернень щодо оформлення вивісок, що на 160% більше, ніж у 2022 році. Також у 66% випадків видали чи продовжили дозволи на розміщення реклами. Це свідчить про зростання рівня обізнаності заявників щодо процедури й правил оформлення рекламних засобів, кажуть у «Київрекламі».