Наприкінці січня в кількох школах Київської області почнуть працювати «офіцери служби освітньої безпеки», повідомляють у поліції Київської області.

У дев'яти школах, які працюють у очному та змішаному режимі, патрулюватимуть чинні поліцейські, але невдовзі планують набрати тих, які пройдуть відповідне навчання й підготовку, уточнюють у поліції.

Повноваження офіцера служби освітньої безпеки – пропускний режим у школі, комунікація з екстреними службами, виклик поліції та реагування на правопорушення, їхнє припинення, затримання правопорушників, профілактичні бесіди.

Працівники поліції охорони та співробітники Головного управління Національної поліції в Київській області вже почали відповідне навчання навчання в Національній академії внутрішніх справ та Вінницькому вищому професійному училищі Департаменту поліції охорони.

Навчання триватиме протягом тижня. Поліцейських навчатимуть основ першої медичої допомоги та вибухотехніки і розповідатимуть їм про діяльність і порядок функціонування закладів освіти.

   

Стандарти внутрішньої безпеки переосмислюватимуть в Україні, заявив премʼєр-міністр Денис Шмигаль у липні 2023 року. Зокрема, у громадських місцях встановлюватимуть сканери, відеокамери й тривожні кнопки, особливо в закладах освіти. В МВС повідомляли, що в кожному українському закладі освіти чергуватиме працівник поліції.

   

Також в Україні запустять Єдину систему відеомоніторингу, куди під’єднують камери на автодорогах державного значення; у місцях великого скупчення людей, а також ті камери, які під’єднані до муніципальних систем «Безпечне місто». У майбутньому в цю систему також інтегруватимуть камери в навчальних закладах.