У Києві замалювали рекламою декоративне керамічне панно 1970-х років, повідомляє краєзнавець Антон Короб.

Панно створили майстри Київської експериментальної майстерні художньої кераміки під час забудови мікрорайону Північно-Броварського масиву Києва. Для його створення використали декоративні елементи з кераміки, щоб прикрасити житлові будинки.

«Нещодавно тут було чотири панно, але свіжа фарба муралу, що рекламує сусідню перукарню, тепер закриває традиційні українські декоративні мотиви», – зазначає Антон Короб.

 

 

У панно використали мотиви та колористику українського народного декоративно-прикладного мистецтва. Зокрема пілони дашків вуличних входів до під’їздів будинку по вулиці Анатолія Солов’яненка оформили майоліковою плиткою (різновид кераміки, що виготовляється з випаленої глини з використанням розписної глазурі), яка нагадує українські традиційні пічні кахлі.

 

У листопаді 2023 року редакція The Village Україна запитала в Марини Соловйової, як варто регулювати стритарт у Києві, що робити з хмарочосами на Подолі й чому Дмитро Перов, який раніше хотів очолити Департамент, досі не став її першим заступником.

Фото: Антон Короб