У Києві на станції швидкісного трамваю «Індустріальна» прив’язали ланцюгом на замку підйомник для людей на колісних кріслах, повідомляють «Пасажири Києва».

Підйомник знаходиться у справному стані, його прив’язали, щоб захистити від псування й вандалізму, відповів департамент транспортної інфраструктури на запит депутатки Ксенії Семенової. Також на виході зі станції метро «Берестейська», у підземному пішохідному переході, відсутні підйомники й ліфти.

Людям радять звернутися до контролерів, щоб скористатися підйомником.  Інфраструктура є інклюзивною й доступною для маломобільних осіб тоді, коли для користування нею не потрібна стороння допомога.

 

У листопаді 2023 року на Центральному вокзалі Києва облаштували ліфти для маломобільних груп населення. Два нові ліфти спростять доступ до з Південного вокзалу до першого перону, а також до конкорсу, тобто зали очікування.

   

Редакція The Village Україна зібрала п’ять поширених хибних тез із дискусій про наземні переходи, які можна побачити в мережі, і разом із транспортними експертами й фахівцями з інклюзивності пояснює, що не так із цими твердженнями.

Фото: «Пасажири Києва»