Австрійське місто Грац допоможе Львову збудувати Мистецьку бібліотеку, повідомляють на сайті міста.

Мистецька бібліотека має стати новим культурним центром, розташованим у старій частині Львова. У рамках трирічного партнерства Грац виділить 75 000 євро на її ревіталізацію і облаштування, відповідну угоду ще мають підписати мери міст. Бібліотеку підтримуватить протягом трьох років.

Львів і Грац також планують також обмінюватися знаннями в сфері культури, архітектури, містобудування й культурної спадщини.

За словами бургомістерки Ельке Кар, у Граці знайшли притулок близько 3000 українців, які були змушені залишити країну після початку повномасштабної війни з РФ.

   

У листопаді 2023 року на вулиці Шота Руставелі, 8, у Львові відкрили Мистецьку бібліотеку.  Це філія №5 Львівської муніципальної бібліотеки. Вона розташована у архітектурній пам’ятці місцевого значення, спорудженій у 1905-1906 роках у стилі сецесії. Там працює коворкінг для креативних спільнот, експозиційна зала, «кабінет мистецтв» і «книжкова майстерня».

Бібліотека розташована в ареалі таких інституцій: «Я Галерея», Центр міської історії, Львівська національна академія мистецтв, Галерея Львівської національної академії мистецтв, «Радіо Гараж», Музей ідей, Львівський муніципальний мистецький центр. Бібліотеку відкрили за підтримки міської ради німецького Вюрцбурга, а також українських меценатів.