У Міноборони затвердили другий зразок бронежилета для військовослужбовиць. Його розробила компанія «Темп – 3000».

У першому сертифікованому зразку від «Української броні» бронеплита мала вигнуту назовні форму, а тепер жіночий бронежилет укомплектували демпферними подушками, пояснюють у Міноборони.

Ці подушки допоможуть підігнати бронежилет під анатомічні особливості кожної жінки. У комплексі – три подушечки різних розмірів. Бронежилет важить 10,5 кілограма або більше залежно від комплектації.

Крім цього, для захисту паху виробник розробив додаткову сумочку з м’яким балістичним пакетом. Загалом жіночий бронежилет має такі самі балістичні характеристики, як і чоловічий [балістичні пакети – це екіпірування для посилення броні в бронежилетах; багатошаровий поліетилен, який запаюють у спеціальний герметичний матеріал, що не пропускає вологу й прямі сонячні промені].

Новий жіночий бронежилет випробовували протягом трьох місяців у два етапи. Перший етап – це зручність, а другий – лабораторні випробування (тестування матеріалів і фурнітури, балістичні й небалістичні).

Зараз у ЗСУ служить більше 40 000 жінок, кажуть у Міноборони. «Українська броня» виготовляє до 10 000 комплексів за 60–90 днів, а «Темп 3000» – 5000 комплектів на місяць.

   

Перший бронежилет для військовослужбовиць у Міноборони сертифікували наприкінці грудня 2023 року. Він має звужені плечі й розширений низ.

   

У жовтні в Міноборони затвердили жіночу білизну для військовослужбовиць. Її виготовляють у трьох кольорах: коричневий, оливково-зелений і чорний.