Чотириповерховий будинок із «Київською перепічкою» біля Хрещатика продали на аукціоні за 150 мільйонів гривень, ідеться в системі «Prozorro.Продажі».

UPD. «Київська перепічка» продовжить працювати, запевняє директор департаменту комунальної власності КМДА Андрій Гудзь. На аукціоні продали другий, третій і четвертий поверхи будівлі. Стритфуд на першому поверсі й раніше перебував у приватній власності. 150 мільйонів гривень від продажу обіцяють направити в спецфонд, гроші з якого використовують для ремонту й будівництва лікарень, садочків і шкіл.

На аукціоні, що почався 8 січня, продали нежитлові приміщення площею понад 1200 м². Найбільшу суму на торгах запропонувало ТОВ «Поділ Естейт Менеджмент». Бенефіціаром компанії є Людмила Яковлєва, свідчать дані в YouControl.

Будинок на вулиці Богдана Хмельницького, 3

У березні 2023 року Яковлєва придбала на аукціоні кредитну лінію з правом вимоги на завод «Київський завод «Росинка» в Києві, власником якого пізніше став ексдепутат Київради Вʼячеслав Супруненко, пише Forbes.

Новий власник зобовʼязаний укласти договір про утримання будівлі в належному стані з огляду на статус памʼятки архітектури.

   

«Київську перепічку» вперше відкрили в 1981 році біля Хрещатика, на вулиці Богдана Хмельницького, 3-А. Заклад є найстарішим київським фастфудом.

обкладинка: «Київ Цифровий»