У Панському парку в Макарові облаштували новий громадський простір – амфітеатр. Це проєкт Харківської школи архітектури й команди «Наше місце», яка займається відновленням просторів, що постраждали внаслідок агресії РФ.

За основу амфітеатру взяли конструкцію Soft Collider, яку розробили студенти Харківської школи архітектури. Різні комбінації модулів конструкції можуть створювати сценарії для різних подій: літературних читань, музичних вечорів, кінопоказів.

Громадський простір також має оживити занедбану частину парку, де розташована археологічна памʼятка часів Київської Русі – городище. «Будь-які будівельні роботи на цій території заборонені, тож у нагоді стали «мʼякі» рішення», – кажуть у команді проєкту «Наше місце».

Проєкт амфітеатру є частиною візії розвитку Панського парку, який розробляли спільно з громадою Макарова. Крім того, «Наше місце» планує оновити набережну річки Здвиж уже у 2024 році.

До грудня в амфітеатрі була тимчасово розміщені мобільні фотовиставки «33 дні» й «Вони боронили Макарів» про досвід ведення війни й перебування в окупації на території Макарівської територіальної громади.

   

Інфраструктура Макарова на Київщині зазнала збитків на суму 133,5 мільйона доларів за час окупації частини регіону. Селище з кінця лютого по квітень 2022 року фактично перебувало на лінії фронту й постійно потерпало від ракетних й артилерійських обстрілів.

обкладинка й фото: «Наше місце»